Tacos är ju en maträtt som alla äter olika. Alla har sina egna måste-ha-ingredienser. Tacos är också en maträtt som man kan göra precis hur nyttig eller onyttig som helst. Såhär såg tacos ut hemma hos oss idag:
Ett bra tips är att välja grönsaker i så många olika färger som möjligt. Ju mer färgrika grönsakerna är desto mer antioxidanter innehåller de. Och olika färger innehåller olika antioxidanter.
FAKTARUTA: Antioxidanter är ämnen i maten som hjälper kroppen att ta hand om överskottet av fria radikaler. Fria radikaler bildas i kroppen när syret vi andas omsätts. Fria radikaler kan ha negativ inverkan på kroppen samt ha betydelse för utveckling av cancer och hjärt- och kärlsjukdom. Vid stress som sjukdom eller hård fysisk aktivitet kan mängden fria radikaler öka. Det forskas fortfarande kring fria radikaler.
Guacamole är något som vi gillar att variera och testa nytt. Idag inspirerades jag av min kompis Tina och mosade och hackade ingredienserna istället för att mixa dem. Denna guacamole består av
3 små avocados
5 coctailtomater
1 halv liten rödlök
1 vitlöksklyfta
lite pressad lime
koriander
koriander
salt
svartpeppar
lite olivolja
På Tinas inrådan tog jag bort innanmätet i tomaterna. Det blev kanongott, denna kommer vi att göra om.
Ett tips för att minska det animaliska fettet i tacos om man ändå vill ha köttfärs: Välj en köttfärs med så låg fettprocent som möjligt. Vi har använt nötfärs med 5% fetthalt. Man behöver inte heller använda något extra fett för att steka köttfärsen eftersom den steker i det egna fettet. Vill man trots allt använda fett för att steka så välj rapsolja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar