Halloumistroganoff
Något som trendar nu är att mer och mer byta ut kött mot vegetariska alternativ. Förutom att det kan vara svårt att komma på vad man ska äta istället så kan det vara extra svårt när man som jag har barn som är misstänksamma mot det mesta som inte ser ut som vanligt.
Igår testade jag iallafall en ny rätt på familjen - halloumistroganoff. Det är precis samma rätt som korvstroganoff men istället för falukorv använde jag halloumi som jag stekt i stavar.
Tricket är att lägga i halloumin precis på slutet så att den inte blir svampig.
Recept 4 port
Ett paket halloumi
En gul lök
Två vitlöksklyftor
500 g krossade tomater
1 dl lätt creme fraiche
Basilika
Ev. salt
- Skär halloumin i strimlor och stek i olivolja tills bitarna fått färg på bägge sidor. Lägg undan dem på ett fat så länge.
- Hacka lök och vitlök och stek i olja tills de blivit mjuka.
- Häll på krossade tomater och creme fraiche och låt puttra i minst 10 minuter, ju längre det puttrar desto godare.
- Krydda med basilika.
- Strax innan servering, rör ner halloumistrimlorna och blanda, låt grytan ta smak av halloumin.
- Smaka ev av med salt.
Jag serverade stroganoffen med ris, tomater och strimlad vitlök. Och glömde såklart att ta foton.
Men maträtten fick högsta betyg av alla i familjen förutom minstingen som vägrade smaka på halloumin, men åt allt det andra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar